Sponsors

G-team van BVC Bloemendaal: vriendenteam met veel spelplezier

8 februari 2018 11:00

Arjan Hooiveld

10 jaar geleden begon Pim van Zalingen met een G-team bij BVC Bloemendaal. Het doel was om verstandelijk of lichamelijk beperkte mensen de gelegenheid te geven om lekker te kunnen sporten, te bewegen en plezier te laten beleven aan het spel. Dat is gelukt. Anno 2018 is er nog steeds een enthousiast team van G-voetballers en staat er een gedegen begeleidingsteam.

Een aantal spelers komt iedere week op de fiets of brommer naar de trainingen en thuiswedstrijden. Voor spelers die wat verder weg wonen of niet zelfstandig kunnen reizen, is vervoer geregeld. Welzijn Bloemendaal stelt daarvoor regelmatig een bus voor personenvervoer beschikbaar. Deze wordt ook ingezet naar uitwedstrijden.

Het G-team was het afgelopen half jaar, in de najaarscompetitie, wat zwaar ingedeeld tussen erg sterke teams. Na de winterstop, in de voorjaarscompetitie, krijgt het team weer nieuwe kansen in een lichtere poule. De kansen worden daarom positief ingeschat en stiekem wordt door enkele spelers al gedroomd van het kampioenschap. Maar goed, eerst maar eens de wedstrijden spelen.

De voetballers zien het team als hecht vriendenteam. Er wordt natuurlijk wel eens op elkaar gemopperd, vooral als het even niet loopt zoals gepland. Maar over het algemeen hebben de spelers de grootste lol met elkaar en valt elke week de spelvreugde weer op. De spelers – Giorno, Guus, Tom, Martijn, Vincent, Michel, Johan, Alex, Casper, René en Jimi – zoeken elkaar ook buiten de wedstrijden en trainingen op. Ouders en begeleiders geven regelmatig aan dat de wereld van de spelers een stuk groter is geworden, sinds zij zich bij het voetbalteam hebben aangesloten. Voor alle mannen van het G-team van Bloemendaal geldt, dat het voetballen een grote toegevoegde waarde in hun leven is geworden. Dat is erg leuk om te zien en te merken! Bovendien is door het voetballen de conditie van de meeste spelers aanzienlijk beter geworden.

Het G-Team van BVC Bloemendaal kan nieuwe spelers gebruiken. De leeftijd van de spelers ligt tussen de 19 en 45 jaar. Momenteel zijn we op zoek naar een vaste keeper. Ben jij of ken jij iemand die ballen kan tegenhouden en punten kan pakken. Of wil je een keer meetrainen op een donderdagavond van 19:30 – 20:30 uur?

Neem dan contact op met Tim (023 - 526 03 02, kantooruren) of Marijke (023 - 547 06 84) of stuur een mail aan Gvoetbal@bvcbloemendaal.nl 

Delen

Lees meer over:
G-team

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!