Sponsors

BVC Bloemendaal investeert in motorische ontwikkeling Jeugd met Performance Guys

25 april 2021 14:30


BVC Bloemendaal en Performance Guys uit Haarlem hebben elkaar gevonden in de ambitie om de jeugd van BVC motorisch vaardiger te maken. Wanneer onze jeugd een goede motorische basis krijgt, zullen ze een even lang plezier krijgen in bewegen en minder gevoelig zijn voor blessures.

Omdat kinderen minder vaak buiten spelen is BVC een groot voorstander van breed motorisch scholen van kinderen tussen 6 en 15 jaar. Kinderen hebben als gevolg van minder bewegen minder fysieke grond motorische eigenschappen, zoals kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Wij hebben geconstateerd dat bij onze jeugd (met name tijdens de groei) hierdoor veel blessures ontstaan. Dit willen wij graag voorkomen!

Daarom gaat Performance Guys ons helpen door alle jeugdspelers te screenen en brengen we alle spelers in kaart met betrekking tot hun fysieke status. Hierop worden vervolgens specifieke looptrainingen en trainingsschema’s gemaakt. De screening zal worden uitgevoerd door een team van Performance Guys onder leiding van Nick Smits (ex fysio AZ).

Voor het uitvoeren van deze screening (4x per jaar) verzoeken wij ouders om medewerking te verlenen middels het invullen van een formulier. Deze zal via de trainer aan de spelers worden verstrekt.

Binnenkort gaan wij starten met een pilot bij de teams O13-3, O13-1 en O14-1. Daarna zullen alle jeugdteams volgen. Nadere informatie volgt.

Voor verdere informatie verwijzen wij graag naar de bijlage en mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met:

 

Koert Hetterscheidt, jeugdcommissie BVC Bloemendaal: 06-22787530

Gijs Schoenmakers, Performance Guys: 06-12196271


flyer.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!