Mededeling van het Algemeen Bestuur - Bloemendaal

Sponsors

Mededeling van het Algemeen Bestuur

17 juni 2023 20:30


Met grote afkeer heeft het bestuur van BVC Bloemendaal kennisgenomen van een melding over een jeugdtrainer wegens digitaal seksueel overschrijdend gedrag. Er zijn op dit moment volgens de politie geen aanwijzingen dat dit gedrag offline (fysiek) heeft plaatsgevonden.

Op 30 maart 2023 is bij BVC door ouders van een lid melding gedaan van digitaal seksueel overschrijdend gedag van een jeugdtrainer die bij BVC actief is. Het bestuur heeft de jeugdtrainer op 31 maart op non-actief gesteld. Vervolgens is de melding doorgeleid naar het Instituut Sportrechtspraak (ISR) die een tuchtonderzoek is gestart. Ook bij een andere club zijn er onlangs vergelijkbare meldingen gedaan.

De KNVB heeft op 5 mei en 12 juni een ordemaatregel genomen als gevolg waarvan een maatregel is opgelegd aan de jeugdtrainer inhoudende dat hij geen activiteiten mag verrichten onder de vlag van de KNVB, geen trainingen mag geven en geen contact mag hebben met minderjarige KNVB-leden.

De politie heeft de jeugdtrainer op 7 juni aangehouden en door hen is de benodigde digitale informatie zeker gesteld.

BVC Bloemendaal heeft via het bestuur en via haar vertrouwenscontactpersoon gedurende het proces contact gehouden met de ouders van het jeugdlid die de melding hebben gedaan. Op 17 juni zijn BVC-ouders van jeugdleden waar de jeugdtrainer training aan heeft gegeven geïnformeerd tijdens een bijeenkomst in ons clubhuis. De bijeenkomst is goed en constructief verlopen, waarbij ouders vragen hebben kunnen stellen en hun zorgen konden delen. De bijeenkomst is voorbereid samen met de betrokken instanties, te weten ISR, de KNVB, Centrum Veilige Sport, GGD en de zedenpolitie. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen aan de betrokken instanties.

De onderzoeken van ISR en zedenpolitie naar de jeugdtrainer lopen nog. Het bestuur heeft een aantal acties opgestart om het lid, de ouders en de situatie zo goed mogelijk te begeleiden. Verder is het bestuur gestart met een aantal acties ter verbetering van een sociaal en veilig sportklimaat op onze club.

Als er naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen zijn dan kunt u die stellen via veiligbvc@bvcbloemendaal.nl

 

Namens het bestuur,

 

Robert Jansen sr., Martijn Kooijman en Michiel Bergsma

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!