Scheidsrechter

Vermeij, N.

Accommodatie

Onbekend

Het echte werk! De beker wedstrijd tegen Jong Holland C1. Jong Holland C1 is een eerste klasser. Je zou zeggen een niveautje hoger dan Olympia haarlem, maar dat bleek anders... De wedstrijd werd geleid door de scheidsrechter Vermei. Zijn wijze van fluiten was af en toe een beetje vreemd, maar dat had gelukkig niet al te veel effect op het spel.

De jongens begonnen gespannen aan de wedstrijd. Het spel begon daardoor net als de vorige wedstrijd rommelig. Echter dat duurde deze keer minder lang dan de vorige keer. In de 6e minuut kreeg Tijmen de bal rond de 16. Hij zette een één-tweetje op met Jip, waarna hij vrij voor de keeper de bal af kon werken: 1-0. 4 minuten later werd er door Jong Holland vanaf de 16 ingeschoten. Yasin probeerde bal te vangen, maar de bal glipte helaas door zijn handen in de goal: 1-1. Zijn enige foutje van de avond. Voor de rest keepte hij prima.
De jongens leken toch wel geschrokken door deze gelijkmaker en hadden even tijd nodig om zich te herpakken. In de 22e minuut kreeg Tijmen de bal aan de rechter kant. De bal leek lastig om onder controle te krijgen. Dat lukte hem toch en hij behield genoeg snelheid om zijn tegenstander er uit te lopen. Hij kwam schuin voor de keeper uit, schoof de bal hard voorlangs de goal, waarna de alerte Yunus met een sliding de bal in de goal kon schuiven: 2-1 Vanaf dat moment ging het draaien. Een minuut later kreeg Yunus de bal net buiten de 16 en met een droge knal in het dak van de goal maakte hij de 3-1. Een schitterend afstandschot. Even later een hele mooie combinatie in de 16, waarna Daan de bal afwerkte 4-1. Vlak voor rust kreeg Tijmen de bal aan de linkerkant, passeerde een paar man, legde de bal af naar Dave die de bal hard binnen knalde: 5-1. Tevens ruststand.

In de tweede helft bleef Bloemendaal goed voetballen. Het leek er op dat ze het professioneel wilde uit voetballen, zonder al te veel aan te dringen. Het duurde even voor de kansen weer kwamen. Halverwege de tweede helft werd een pass over de breedte van het veld van richting veranderd door een verdediger van Jong Holland. De bal kwam daardoor in de voeten van Dave, die vrij voor de keeper af kon werken: 6-1. Even later een vrije trap op links die bij Nout terrecht kwam. Hij schoot de bal in, maar helaas belandde de bal op de paal. Vijf minuten later kreeg Jip na een afgeslagen aanval van Jong Holland de bal op het middenveld. De verdedigers van Jong Holland waren nog aan het omschakelen en waren uit positie, waardoor Jip het veld vrij over kon steken richting de keeper. Hij stuurde de keeper knap het bos in en werkte rustig af: 7-1. Het slotakkoord was voor Tim. Hij kreeg de bal aan de linker kant net buiten het 16 meter gebied. Hij haalde genadeloos uit met zijn linkerbeen in het kruis van de goal, de keeper daarbij kansloos latend. Eindstand: 8-1.

Ik heb genoten van de wedstrijd. Dank daarvoor!