Scheidsrechter

Ettajiri, Y.

Accommodatie

Onbekend

De start van de competitie. Na de oefen en- bekerfase , stond de eerste competitiewedstrijd op het programma.  FC Den Helder was de tegenstander. Louk had  aangegeven dat dit vorig seizoen een lastige tegenstander was en het vooral fysiek grote spelers waren.

Dit blijkt mee te vallen.  Vanaf het begin is het duidelijk dat BVC de sterkere ploeg is. In de beginfase wordt er scherp gecombineerd en zijn er een aantal goede kansen. In de 13e minuut probeert Den Helder uit te verdedigen in de 16. Nout zet goed druk, waardoor de bal bij Tijmen komt. Hij krijgt de bal en aarzelt geen moment. Met een droge schuiver over de grond werkt hij de bal af in de linkerhoek: 1-0.  Daarna zijn er vol op kansen voor BVC. Het enige verwijt dat je ze kan maken is dat de score niet snel op loopt. Pas in de 30e minuut wordt er weer gescoord. Het is Dave die de bal krijgt in de 16. Hij wil de bal voorgeven. De bal komt echter tegen een verdediger aan en rolt richting de achterlijn. Het lijkt dat de bal over de achterlijn gaat, maar de bal heeft  veel effect en verdwijnt miraculeus over de doellijn: 2-0. Zes minuten later geeft Thomas een mooie pass van achteruit richting Daan.  Daan loopt met bal naar de achterlijn aan de linkerkant van het veld en legt de bal terug. Dave werkt de bal op zijn beurt af via de binnenkant van de paal: 3-0. Tevens ruststand.

In de tweede helft wordt de draad weer opgepakt.  Na een paar minuten geeft Steven een mooie steekpass richting Daan. Daan is net een stapje sneller bij de bal dan de keeper en geeft de bal aan Tijmen, die de bal met zijn linker in de goal laat verdwijnen: 4-0.  BVC blijft de betere voetballende ploeg, echter de focus lijkt een beetje weg. Er worden wel kansen gecreëerd, maar niet goed afgewerkt. Den Helder krijgt zelfs een levensgrote kans op een tegengoal. Oog in oog met Yasin schiet de spits de bal hoog over. Naast een klein kansje in de eerste helft, hun enig wapenfeit in de wedstrijd.  Pas in de laatste minuut weet BVC de score te verhogen. Na een hele mooie aanval krijgt Steven de bal die met een mooie actie de achterlijn haalt en de bal terug legt op Philip die de bal goed afwerkt. Eindstand: 5-0.

Een bemoedigend begin. BVC was een paar klassen beter dan de tegenstander. De score had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar 5-0 is prima. Na de eerste competitieronde staat BVC op basis van doelsaldo bovenaan. Goed gedaan mannen!