Scheidsrechter

Jacobs, L.A.

Accommodatie

Onbekend

Wederom  een belangrijke wedstrijd. Tegen VSV, de nummer drie –op basis van verliespunten- op de ranglijst. Sind vorige week staan we alleen aan kop. Dat is prettig, maar dat brengt met zich mee dat tegenstanders extra gebrand zijn om goed te presteren tegen ons en tot op de tanden bewapend zijn.  Dat is gebleken…

De start van de wedstrijd is goed. Al in de tweede minuut een voorzet van Vaïno, waarna Steven de bal over schiet. In de vijfde minuut een schot van Filip die gekeerd wordt door de keeper. Jip krijgt de bal na de rebound , legt deze terug, waarna Nout via een VSV speler naast schiet. In de 9e minuut een vrije trap net buiten de 16 die genomen wordt door Daan. Hij schiet de bal –bijna- perfect op de onderkant van de lat. Helaas weet Nout uit de rebound niet te scoren. Pas in de tiende minuut krijgt Yasin –onze keeper-  het eerste balcontact. Veelzeggend. In de 13e minuut komt de verdiende voorsprong. Nout neemt de corner, waarna Tobias de bal prima in kopt. De bal wordt gekeerd door de keeper, maar de bal is de lijn al gepasseerd. Voor de zekerheid schiet Dave de bal nog in de goal, maar de goal komt op naam van Tobias: 1-0. Niets aan de hand zou je zeggen. Helaas komt de ommekeer een minuut later. VSV krijgt een vrije trap op twintig meter van de goal. Deze wordt niet goed ingeschoten en lijkt een gemakkelijke bal voor Yasin. Hij laat de bal echter los en rolt heel lullig door zijn benen in de goal. Tja kan gebeuren en natuurlijk ook lastig om je als keeper te focussen als je daarvoor bijna niets te doen hebt gehad. Door dit doelpunt zijn we van slag en VSV krijgt de spirit. In de twintigste minuut wordt het zelfs 1-2, al lijkt de bal in buitenspel positie te zijn ingeschoten. De scheidsrechter reageert helaas niet op het vlagsignaal van de grensrechter.  10 minuten later wordt het zelfs 1-3 en vlak voor rust 1-4. Pfff een tegenvaller.

In de tweede helft zet Louk er een extra aanvaller (Yunus) in ten koste  van een verdediger (Tobias) om te proberen de achterstand goed te maken. Er wordt niet goed gespeeld, maar één ploeg probeert te voetballen en dat is Bloemendaal. VSV beperkt zich tot verdedigen en probeert het spel te vertragen. Dat lijkt te helpen. Toch weten we na 15 minuten in de tweede helft te scoren. Vanaf links komt Nout het 16-meter gebied in en krult de bal mooi in de rechter hoek: 2-4. We blijven dreigend en creëeren mogelijkheden. Vijf minuten voor tijd krijgt Tijmen de bal aan de rechterkant van het middenveld. Met een rush aan de bal bereikt hij de 16 meter lijn. Hij zet de bal voor. De bal gaat via een VSV speler de lucht in, waarna Bram van Tiggelen de bal perfect in de goal volleert: 3-4. De aansluitingstreffer. Kan het dan nog?  We geven alles, maar helaas moeten we na een counter capituleren. Een minuut voor tijd schiet de bal door naar hun spits die vrij door kan lopen, Yasin omspeelt en de 3-5 eindstand voor zijn rekening neemt.

Helaas geen beste wedstrijd. Aan kop komen is lastiger dan aan kop blijven. Het is gebleken dat je tegen elke tegenstander de focus moet blijven houden. Binnen twintig minuten vier doelpunten te moeten incasseren is te veel van het goede. Complimenten voor de tweede helft, waarbij het toch nog bijna goed kwam. Kop op. We hebben het nog steeds in eigen hand . Ik ben er van overtuigd dat wij de komende wedstrijden weer de focus kunnen pakken om zodoende de concurrentie achter ons te laten.