Scheidsrechter

Mosch, M.C.P.

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie zaterdagochtend de uitwedstrijd in IJmuiden tegen Stormvogels.  Weer met Ocho en Liam erbij vanwege het aanhoudende blessureprobleem. Tobias haakt tijdens de warming up af. Hij heeft toch nog teveel last van zijn lies. Het goede nieuws is dat Daan weer helemaal terug is en Tim gaat het ook weer een klein deel van de wedstrijd proberen. Na een slechte reeks is het zaak om een overwinning te halen en daarmee met vertrouwen de eerste seizoenshelft af te sluiten.

De wedstrijd begint rommelig. Veel lange ballen, weinig combinaties. Het overwicht is voor Bloemendaal. In de 8e minuut een goede combinatie tussen Filip en Yunus, waarbij Filip uiteindelijk de bal naast schiet. In de 11e minuut krijgt Yunus de bal aangespeeld op de rechtsbuitenpositie. Bij de 16 trekt hij de bal terug naar Jip die de bal afwerkt, maar helaas de keeper weet een goal te voorkomen. In de 20e minuur een goede actie van Nout aan de linkerkant in de 16. Hij passeert een verdediger, probeert de volgende uit te spelen. Hij wordt tegen de grond geduwd, waarna de scheidsrechter een penalty geeft. Nout schiet deze zelf in: 0-1. Acht minuten later na een pass van Steven weet Tijmen de verdediging te slechten en schiet de bal onberispelijk in: 0-2. Bloemendaal komt op dreef. Er wordt prima gecombineerd en Stormvogels krijgt alle hoeken van het veld te zien. Helaas scoort Bloemendaal niet en dan is er een ongeschreven voetbalwet…..  Inderdaad vlak voor het rustsignaal  is de focus even weg. Er wordt verdedigend slap ingegrepen en Stormvogels weet de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Tevens ruststand.

De tweede helft gaat Stormvogels vol op zoek naar de gelijkmaker. Het maakt hun niet uit of ze de bal of de tegenstander schoppen. Alles voor dat doelpunt. Er werd al hard gespeeld door Stormvogels in de eerste helft, maar kennelijk niet hard genoeg. Storm (it’s in the name) wordt halverwege de tweede helft letterlijk het veld uitgeschopt en moet geblesseerd uitvallen. Een wonder dat er niet meer blessuregevallen bijgekomen zijn. Ondanks de wrede tactiek van de tegenstander blijft Bloemendaal de betere ploeg. Na vijf minuten in de tweede helft komt Daan van achteruit opzetten. Hij steekt de helft van de tegenstander over, past de bal naar Tijmen die de bal terugkaatst. Daan weet de bal vrij voor de keeper met buitenkant rechts af te werken. 1–3 . Schitterend doelpunt!  Halverwege de tweede helft geeft Jip een steekpass, Tijmen vrijzettend voor de keeper die de bal netjes af maakt. Helaas wordt de goal afgevlagd voor buitenspel.  Overigens een sportieve grensrechter deze keer. Mag ook wel eens gezegd worden. Rond de twintigste minuut in de  tweede helft krijgt Stormvogels een corner. Deze komt ongelukkig op het achterhoofd van Tim  waarna de bal in eigen goal belandt: 2-3. Pfff toch weer spannend. Gelukkig lijkt de verlossing drie minuten later toch te komen. Dave weet op snelheid voor de keeper te komen. Schiet de bal tegen het been van de keeper, waarna de bal zachtjes in de goal rolt: 2-4. Toch wordt het weer spannend. Van de 16 wordt de bal door een speler van Stormvogels hard in de kruising geschoten. Yasin krijgt er nog bijna een hand tegen aan, maar is kansloos: 3-4. Volgens mijn klok nog twee minuten officiële speeltijd. Wordt billen knijpen. Echter de scheidsrechter telt er nog ruim 7 minuten bij op. Gelukkig wordt er niet gescoord. Eindstand: 3-4