Scheidsrechter

Ettajiri, Y.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de topper tegen SVW’27, dat even veel verliespunten heeft als Bloemendaal. Een zogenaamde zes - punten wedstrijd. Bij winst zouden we drie punten los komen en zodoende de tweede plaats opeisen. De heenwedstrijd was een hele spannende. Deze hadden we terecht gewonnen met 1-0.  De jongens waren gefocust en in tegenstelling tot vorige week was er weinig aansporing van Louk nodig om ze scherp te krijgen.

Al vanaf het begin is het Bloemendaal dat domineert. Het positiespel is prima in orde en de combinaties lopen soepel. Het blijft uitkijken voor de counter met de snelle voorhoedespelers van SVW. In de tiende minuut krijgt Nout de bal op het middenveld. Met een perfecte steekpass zet hij Dave vrij voor de keeper. Dave staat oog in oog met de keeper, maar helaas weet deze zijn schot  tegen te houden. Bloemendaal blijft goed voetballen en ook achterin staat het solide. Al zijn er wel enkele dreigende situaties. Zo weet Tobias een dreigende kans voor SVW in de 16 om zeep te helpen door kordaat optreden. Ook Tim weet middels een perfecte sliding een doorbraak van de rechterspits te voorkomen. Helaas moet hij dat bekopen met een blessure aan zijn hamstrings. Niet veel later wordt hij dan ook vervangen door Filip. In de twintigste minuut komt Daan opstomen zoals alleen hij dat kan. Hij past de bal naar Nout die met links afdrukt, maar helaas niet genoeg kracht aan de bal mee kan geven. Een minuut later is het Tijmen die de bal mee geeft aan Yunus. Hij komt vrij voor de keeper, maar schuift de bal met zijn mindere linker been naast de goal. Een doelpunt hangt in de lucht voor Bloemendaal. Aan het einde van de eerste helft breekt een mindere fase aan, waarbij er wat vaker balverlies geleden wordt, maar gelukkig weet SVW daar niet van te profiteren. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft wordt de draad weer opgepakt. Al in de eerste minuut geeft Dave een mooie cross pass van rechts naar links. Deze belandt bij Yunus. Hij weet de bal net niet goed genoeg te plaatsen met zijn linker been, waardoor de keeper deze kans kan neutraliseren. In de 4e minuut komt de bevrijding. Via een wirwar van spelers komt de bal bij Vaïno die de bal met een mooi schot hoog in het doel plaatst. 1-0. Een prima moment voor hem, want vanwege een tik op zijn enkel in de eerste helft was in de rust afgesproken om hem na vijf minuten in de tweede helft te vervangen. Onder luid applaus verlaat Vaïno het veld om plaats te maken voor Steven. Bloemendaal is los. In de 8e minuut van de tweede helft schiet Dave na een corner de bal vol op de lat. Een minuut later komt Nout na een perfecte aanval vrij voor de keeper, maar trapt in de grond. Hierdoor staat de keeper op het verkeerde been, maar helaas rolt de bal heel langzaam naast. Twee minuten later uit weer een corner is het Tijmen die de bal tot zijn eigen ongenoegen over kopt. De 2-0 hangt in de lucht, maar SVW blijft gevaarlijk. Dit leidt tot enkele counterkansen die gelukkig niet worden afgemaakt. Tevens staat Yasin ook prima te keepen om gevaarlijke situaties te ontzenuwen. In de twintigste minuut geeft Nout een pas op Dave die net als in de eerste helft oog in oog met de keeper komt. Deze keer blijft hij wel cool en rondt de bal netjes af: 2-0. Dat blijkt uiteindelijk de beslissing. Eindstand 2-0.

Door deze overwinning staan we nu op een solide tweede plaats met drie verliespunten meer dan VSV. Vandaag heb ik net als Louk genoten van het mooie voetbal. Ook goed om te zien dat aspecten waar speciaal op getraind is ook terug te zien zijn tijdens de wedstrijd, zoals het gebruik maken van de buiten spelers. Kortom een topdag!!