Scheidsrechter

Hageman, J.H.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen Stormvogels. Theoretisch kunnen we nog kampioen worden, maar gezien het komende wedstrijdprogramma is die kans zeer klein. Dan maar voor de tweede plaats gaan. Terwijl ik dit stukje schrijf is al bekend dat de tweede plek al zeker is. Dave nog steeds geschorst. Tijmen en Daan (één helft) worden  gespaard voor de B1 die nog tegen degradatie vecht. Bram van Tiggelen valt daarom in van de C2.

Het begin is voor Stormvogels. We beginnen slap aan de wedstrijd, terwijl Stormvogels meer de wil toont om te winnen.  Na vier minuten betaalt dit zich uit. Na een mooie aanval komt Stormvogels verdiend op 0-1.  Even later dreigen zij zelfs op 0-2 te komen, maar gelukkig wordt het doelpunt afgekeurd.  Na een klein kwartiertje krijgen wij een vrije trap net buiten de 16. Deze wordt genomen door Daan. Hij schiet de bal mooi over het muurtje in de goal: 1-1. In de 19e minuut krijgt Stormvogels een levensgrote kans. Yasin, die de laatste weken in grootse vorm steekt, weet de bal schitterend te keren. Hij legt daarna zijn hand op de bal, waarna de spits van Stormvogels de bal in schiet. De scheidsrechter keurt de goal terrecht af, aangezien de keeper de bal al onder controle had. Pffff opluchting op de bank.  Vijf minuten hierna tikt Filip de bal schitterend door, waarna Nout de bal op zijn pantoffel neemt en afwerkt: 2-1.

In de tweede helft blijkt dat Stormvogels het nog niet heeft opgegeven. Al is wel merkbaar dat ze veel energie hebben verbruikt in de eerste helft. Toch weet Stormvogels na een kwartier in de tweede helft de gelijkmaker te produceren. Twee minuten daarna breekt Filip door. De bal is bij de keeper, maar door de druk laat hij de bal los en weet hij te scoren: 3-2. Het verzet van de tegenstander is nu echt gebroken.  Toch laat het nog even op zich wachten voordat de score wordt uitgebreid. Vijf minuten voor tijd  maakt Filip met een mooie lob vanaf 25 meter de 4-2. Vlak voor tijd komt Steven met een mooie actie door vanaf links. Hij geeft de bal voor, waarna Tobias de bal heel cool afmaakt. Eindstand: 5-2

Een mooie overwinning tegen een lastige tegenstander. Uiteindelijk een terechte overwinning.