Datum

11 november 2015 19:15

Accommodatie

Onbekend

Vanavond Sint Maarten. De jongens van de C1 zijn deze dag ontgroeid, dus dan maar een oefenwedstrijd gepland. Fortuna Wormerveer is de tegenstander. Deze ploeg staat aan kop in de 3e divisie. Een klasse hoger dan de onze. Een goede graadmeter dus. Zonder de geblesseerden Tim, Thomas en Tijmen en met de invallers Tijn en Boudewijn van de C2 die op de bank beginnen, vangen we de wedstrijd aan. Er staat veel wind, die zeker door de lichte bal een grote rol speelt.

Wij starten met de wind in de rug. Bloemendaal is in de eerste helft de betere ploeg. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden is de start heel goed. Er wordt goed gecombineerd waarbij het positiespel dik in orde is. Na zo’n 10 minuten leidt het goede spel tot de eerste kans. Na een goede actie van Dave krijgt Nout de bal en plaatst een afstandsschot die helaas net over de goal heen waait. Nog geen minuut later krijgt Nout weer een mogelijkheid. Hij schiet de bal van grote afstand en de bal gaat rakelings over de kruising. De enige mogelijkheden voor Fortuna  komen uit stilstaande situaties. Een vrije trap die over gaat en een corner die door de wind blijft hangen en gelukkig weggewerkt kan worden door onze verdediging. In de 27e minuut krijgt Yunus de bal in de rechtsbuiten positie. Hij kapt zijn tegenstander uit en plaatst een verwoestend schot die op de kruising uiteen spat. Vlak daarna nog een goede combinatie tussen Jip en Steven. Steven krijgt de mogelijkheid om in de 16 af te drukken, maar wordt daarbij net iets te veel gehinderd door een verdediger. Ruststand 0-0. Een voorsprong was dik verdiend geweest.

De tweede helft een ander spelbeeld. Fortuna komt, gesteund door de wind in de rug, beter in het spel en krijgt al in de eerste minuut een grote kans die er niet in gaat.  Niet lang daarna krijgen ze een vrije trap.  Deze wordt, gedragen door de wind, perfect in de kruising ingeschoten: 1-0.  Bloemendaal komt onder druk te staan en heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. Een kwartier na het eerste doelpunt komt de linksbuiten door en geeft een goede voorzet die daarna prima afgewerkt wordt. 2-0.  Helaas komen we niet echt meer in ons spel en blijft Fortuna de betere ploeg. Tot doelpunten leidt dat niet meer, dus blijft de stand 2-0.

Complimenten voor Bloemendaal die in de eerste helft heeft laten zien niet de mindere te hoeven zijn van een 3e divisionist. Het geluk was helaas niet aan onze zijde, waardoor een doelpunt uit bleef. Een nuttige oefenwedstrijd die vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie. Een extra compliment voor Daan, die als laatste man wederom beresterk speelde.