Datum

6 februari 2016 14:50

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond weer een oefenpotje op het programma. Deze keer tegen DIOS. Een eerste klasser uit Nieuw Vennep die daar in de middenmoot meedraait. Op papier een gemakkelijke tegenstander. Vandaag waren Daan (deed mee met de B1) en Tijmen (geblesseerd) en Thomas (langdurig geblesseerd) er niet bij. Van de C2 hadden wij Bram van Opzeeland en van O-14 Mees gevraagd om mee te doen.

Al van minuut één is het duidelijk dat Bloemendaal de beter voetballende ploeg is. Hoewel er niet super gevoetbald wordt en blijkt dat het lastig is om de juiste focus te pakken tegen een mindere tegenstander, domineert Bloemendaal. Dit leidt uiteindelijk tot veel kansen. In de eerste helft een opvallende rol voor Tim die na zijn vervelende blessure zijn oude niveau weer begint te bereiken.  In de vijfde minuut is het al gelijk raak. Dave past de bal in de 16 naar Steven, waarna Steven de bal netjes afrondt. 1-0. In de tiende minuut een lange pass van Tim die de naar voren gesnelde Tobias op maat bereikt. Tobias volleert de bal knap, waarna de bal via de lat over gaat. Even later een levensgrote kans voor Filip die oog in oog komt te staan met de keeper. Helaas schiet hij de bal over. Ondanks de dominantie van Bloemendaal duurt het toch een tijdje voordat er gescoord wordt. In de 25e minuut is het na een mooie pass van Jip, Yunus die de 2-0 voor zijn rekening neemt. Dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, hoewel DIOS af en toe ook aanvallend wat van zich laat zien. Na ruim een kwartier leidt één van die uitvallen zelfs tot de aansluitingstreffer. Een speler is aan de rechterkant door gebroken en weet hem in de korte hoek binnen te schieten: 2-1. DIOS krijgt hoop. Dit blijkt edele hoop. Na tien minuten gooit Bloemendaal de deur dicht. Na een mooie pass over de breedte bereikt Filip de vrijstaande Dave. Dave drukt af. De goede keeper weet de bal te keren, waarna Yunus de bal in de rebound weet af te maken: 3-1. Het laatste kwartier van de wedstrijd is het beste kwartiertje van Bloemendaal. Er wordt eindelijk weer getikt, veel kansen gecreëerd en duidelijk het klasse verschil tot uiting gebracht. Dankzij de goede keeper van DIOS is de score niet veel hoger geworden. Dave en Filip krijgen allebei een levensgrote kans alleen voor de keeper, die beide keren wordt gekeerd. Toch wordt er nog gescoord.  Na een schitterende steekpass van Jip die de bal net over zijn tegenstander wipt, bereikt de bal Nout. Nout maakt de bal netjes af: 4-1. Drie minuten later is het Nout die de vrijstaande Tobias vindt voor de goal, waarna Tobias de eindstand aantekent: 5-1.

Een nuttige oefenwedstrijd. Volgende wedstrijd weer voor de competitie. We zijn er weer klaar voor!