Datum

26 maart 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de oefenwedstrijd tegen de Koninklijke HFC C1. De tegenstander had met moeite elf spelers bijeen kunnen brengen, maar voldoende om te kunnen spelen. Wij hadden ook maar één wissel, aangezien Filip een weekendje weg was. We hadden al eerder tegen ze geoefend. Deze wedstrijd was in 0-0 geëindigd. Voor aanvang van de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff. Een mooi gebaar.

De wedstrijd begint aan beide kanten rommelig, voornamelijk veroorzaakt door de wind. Al in de vijfde minuut lijkt HFC de score te openen, maar deze wordt afgevlagt vanwege buitenspel. Een minuut later geeft Nout een goede pass op Tijmen, die vrij voor de keeper kan scoren, maar helaas wordt deze kans ook vanwege buitenspel geannuleerd. Wat dat betreft staat het 1-1. Langzaam maar zeker krijgt Bloemendaal de overhand. Dat betaalt zich in de 20e minnut uit. Jip geeft een mooie pass aan Yunus. Yunus weet de keeper knap te passeren. Hij is wel ver aan de linker kant uit gekomen, maar weet toch de bal in de klein overgebleven hoek af te maken. 1-0.  Twee minuten later krijgt HFC een levensgrote kans. Een speler van HFC krijgt de bal vrij voor Yasin. Hij schiet, maar Yasin weet de bal met zijn buik te keren. In de rebound wordt de bal over geschoten. Vijf minuten later krijgt Daan een afgeketste bal op de hoogte van de 16. Hij neemt de bal op kniehoogte vol op de pantoffel met buitenkantje rechts a la Cruijff en knalt de bal genadeloos in de kruising. Schitterend! 2-0
In de 27e minuut na een corner van HFC wordt de bal ingeschoten. Deze dreigt in het doel te eindigen, maar gelukkig weet Tijmen de bal met zijn hoofd over te koppen. Een minuut later is het Yunus die vrij voor de keeper de 3-0 kan maken, maar helaas schiet hij naast. Ruststand 2-0.

De tweede helft blijft Bloemendaal domineren. Dit betaalt zich halverwege de tweede helft uit. Na een steekpass van Daan omspeelt Tijmen de keeper en maakt de 3-0. Drie minuten later is het HFC die tegen weet te scoren 3-1. In de 41e minuut van de tweede helft komt Dave aan de bal aan de rechterkant van de 16. Hij passt de bal naar Tijmen die met de rug naar de goal toe staat met in zijn rug een verdediger. Hij draait om zijn as heen en maakt de bal met links af: 4-1. HFC weet in dezelfde minuut na een mooie actie van de goede nummer 9, waarbij hij vier man passeert de 4-2 op het bord te brengen. De koek is nog niet op, want twee minuten later, vlak voor het eindsignaal, krijgt Tijmen de bal in de linkerhoek van het veld. Met een goede faire bodycheck schakelt hij de verdediger van HFC uit, passt de bal voor de goal, waar Vaino goed geposteerd staat en de eindstand laat noteren:  5-2.

Een leuke oefenpot, waarbij we knap hebben gevoetbald tegen een ploeg die één klasse hoger speelt, weliswaar verzwakt, maar toch...