Bloemendaal E1, veel complimenten en een hoop gezelligheid !

Als u het vorige verslag gelezen heeft, dan weet u dat de E1 na de eerste fase in de Hoofdklasse  E gepromoveerd was naar poule 3. En dat de eerste wedstrijd in de tweede fase tegen ADO’20 uit in Heemskerk was gewonnen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de zes wedstrijden die zouden volgen. Een poule(fase) bestaat namelijk uit 8 teams, die elk 1 wedstrijd, met negen tegen negen op een driekwart veld, tegen elkaar spelen.  De verwachtingen konden we  helaas niet waarmaken. Aan het eind van de rit op 31 januari hadden we na 5 wedstrijden 4 punten.

De tweede wedstrijd  tegen DWS ging in de laatste paar minuten verloren. In een leuke wedstrijd was een puntje zeker verdiend geweest. Vervolgens met goede moed heel vroeg naar Volendam, voor een wedstrijd tegen de jeugdafdeling van de plaatselijke FC. Daar liep de beste voetballer die wij dit seizoen hebben gezien op het middenveld en verloren wij 0-4. Maar een doelpuntje of twee was zeker mogelijk geweest. De thuiswedstrijd tegen Kolping Boys, om 08.30 uur de dag na Sinterklaasavond, werd helaas 0-1. Deze wedstrijd  was het beste voorbeeld dat wij voetballend niet onder doen voor de meeste van onze tegenstanders, maar je moet wel scoren om te winnen.  Na weken van afgelastingen werd er nog 1 keer gespeeld in de competitie en wel  op 17 januari. Een hele leuke wedstrijd met prachtige goals en veel fouten. Zuur was het dat we vier keer voor gestaan hebben en twee minuten voor tijd  de 4-4 om onze oren kregen. Na deze wedstrijd is er niet meer gespeeld en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een vertekend beeld in de eindstand. De E1 heeft namelijk twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie. En ondanks de complimenten van bijna alle tegenstanders over onze positieve manier van voetballen,  cijfers liegen niet:  een zevende plaats. Ondanks de mindere resultaten is de E1 een hecht team, die met elkaar veel plezier beleven en elkaar op voetbalgebied steunen en beter maken. Dit alles onder enthousiasmerende leiding van Beer Koning, die ervoor zorgt dat alle 12 jongens, Justin Strijbis is in de winterstop uit de E2 toegevoegd aan de E1,  weer heel erg uitkijken naar de volgende trainingen en/of wedstrijd.

Als leuke bijkomstigheid werd het team begin december verrast dat de spelers bij de Grote Club Actie de meeste loten hadden verkocht.  Kwam dat even mooi uit, Beer Koning, de coach wilde toch al een leuk uitje regelen voor de mannen. En daarom op zaterdag 20 december eerst trainen en daarna naar Bison bowling voor een mooie fanatieke bowling-competitie, die in een bowl-off tussen Justin en Hidde beslist moest worden.  Om vervolgens samen met alle ouders te worden ontvangen bij de familie Koning ter afsluiting van eerste seizoenshelft.

Tussen alle competitiewedstrijden door hebben de mannen begin januari in een “winderige” bekerwedstrijd tegen DEM E1 overtuigend gewonnen met 1-5. Dit betekent dat er in de bekercompetitie in ieder geval nog een vervolg gaat komen.

Aangezien de laatste weken weinig op het veld gevoetbald kon worden, zijn wij afgelopen zondag de Tetterode hal ingegaan, voor een heerlijk potje zaalvoetbal. En in voorbereiding op fase 3 is er afgelopen woensdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Castricum, een zeer goede (sterkere) ploeg die derde is geëindigd  in poule 1. Ook na deze wedstrijd vertrokken we met de complimenten over het vertoonde spel, maar in dit geval waren ze volgens  mij uit beleefdheid. Het verschil was aanzienlijk, alhoewel bij BVC viertal spelers deze avond een ruime voldoende scoorden.

Afgelopen zaterdag 7 februari stond de eerste wedstrijd van de derde (poule) fase op het programma thuis tegen de Forresters. Helaas ging deze wedstrijd niet door . De wedstrijd tegen Kolping Boys in Alkmaar op 14 februari  wordt dus de eerste wedstrijd van de tweede fase. Laten we hopen dat wij net als in de vorige poule met een overwinning starten. We hebben nog iets goed te maken tegen deze mannen uit Alkmaar.

Ik hoop u allemaal een keer langs de lijn bij de E1 te begroeten, u zult er geen spijt van hebben. Op hoofdklasse niveau wordt er echt heel leuk, en gelukkig nog vrij onbevangen, met veel plezier gevoetbald.

Ronald van Liemt, Teamleider BVC E1

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!