Scheidsrechter

Winter, H.

Accommodatie

Onbekend

Vanavond de op papier en in de praktijk sterkste tegenstander tot nu toe: DEM C1. Zij spelen in de tweede divisie, twee klassen hoger dan BVC. Voor de zomerstop was er al een keer met het beoogde nieuwe C1-team op een klein toernooitje tegen DEM gespeeld. Dat resulteerde destijds in een kansloze 4-1 nederlaag. Echter deze keer werd vol vertrouwen uitgekeken naar deze ontmoeting gezien het goede spel van voorgaande wedsrtijden.

BVC startte goed. Na twee minuten leidde dat tot een goede kans. Steven kreeg rond de 16 de bal en schoot de bal net naast. Hierdoor was DEM wakker geschrokken en begon beter te voetballen, waardoor BVC het moeilijk kreeg. Van links reeg DEM een vrije trap. Deze werd laag voor de goal geschoten. Een speler van DEM stond vrij  voor de keeper en kon de bal zomaar intikken. Gelukkig maaide hij over de bal heen, waardoor het 0-0 bleef. Even later kregen zij een schietkans binnen de 16, maar deze werd goed gepareerd door Yasin. Ook BVC kreeg daarna weer een kans om de score te openen. Jip gaf een goede steekpass op Daan. Hij kwam helaas net een stap te kort om de bal tot goal te promoveren. Na ruim twintig minuten kwam dan toch de zeperd. Hun goede linksbuiten kreeg de bal. Gebruik makend van zijn snelheid kwam hij schuin voor de goal uit, schoot de bal in de korte hoek, waarna de bal via de binnenkant van de paal in het doel ging: 1-0. Vijf minuten later was het dezelfde linksbuiten die de score verdubbelde: 2-0. BVC had het lastig doordat DEM veel druk zette. Hierdoor werden er aan de kant van Bloemendaal (te) veel foutjes gemaakt. Zij mochten blij zijn dat de score in de eerste helft niet verder opliep. Vlak voor rust werd de bal hoog ingespeeld, richting de goal van DEM. Tijmen kopte de bal door. De keeper kwam zijn goal uit om de bal op te rapen, maar net daarvoor zette een verdediger van DEM de bal tegen zijn voet om deze terug te leggen op zijn eigen goal, maar daar stond geen keeper meer: 2-1. De aansluitingstreffer net voor rust. Dat gaf weer hoop.

Na rust hetzelfde spelbeeld. DEM zette veel druk en BVC bleef daardoor slordig voetballen. Echter BVC kreeg nu wel meer mogelijkheden om te scoren. Na vijf minuten een hele mooie aanval via vier schijven. De bal ging over de breedte naar links naar Steven die op zijn beurt Daan aanspeelde. Daan speelde Dave aan in de 16. Dave wilde de bal afwerken, maar kreeg helaas de bal niet onder controle, waardoor de bal naast ging. DEM bleef nog wel de gevaarlijkere ploeg en kreeg ook nog wel kansen, maar toch was het BVC die meer ging aandringen. Na een counter kreeg Tijmen de bal op het middenveld. Hij kon vrij doorlopen naar de goal. Hij werd echter ingehaald door de beresterke en snelle laatste man van DEM, waardoor hij net te veel gehinderd werd om de bal over de keeper heen te lobben. Er was nog steeds hoop op de gelijkmaker. Helaas vervloog deze hoop halverwege de tweede helft. Door een foutieve pass kreeg DEM de bal en kon de bal vrij voor de keeper afwerken: 3-1. Vijf minuten voor tijd verhoogde DEM de score tot 4-1 na een mooie lob over Yasin. BVC kreeg nog wel kansen om tegen te scoren, maar dat lukte net niet. Eindstand: 4-1.

Uiteindelijk gezien het spelbeeld een terrechte nederlaag. Misschien waren de voorgaande wedstrijden iets te gemakkelijk verlopen, waardoor de felheid aan de kant van Bloemendaal ontbrak om het DEM echt moeilijk te maken.  Wederom een leerzame wedstrijd, waardoor je alleen maar sterker wordt. Op naar de volgende wedstrijd om de tweede plaats in de bekerpoule in en tegen HFC Edo.