Keitz, H.G.

Accommodatie

Onbekend

HSV C1 -BVC Bloemendaal C1: 0-4

Vandaag de uitwedstrijd tegen HSV C1 uit Heiloo. Na de goede start van vorige week is iedereen optimistisch gestemd. Ook de elftalleider van de tegenstander noemt Bloemendaal de favoriet op basis van de uitslagen van vorige week.

Zoals vaker begint BVC rommelig. Het lijkt er op dat ze de spanning voorafgaande aan de wedstrijd er  nog af moeten spelen. Aan de kant hadden wij al geconstateerd dat de keeper van HSV klein van stuk is en bij het inspelen moeite had om hoge ballen te verwerken. Dat had Tim ook begrepen. In de zevende minuut lanceert hij  vanaf 20 meter een afstandschot die hoog in de goal verdwijnt: 0-1. De favorietenrol die ons was toegedicht maakt BVC waar. Wij zijn de betere ploeg en creëren genoeg kansen. Helaas blijft de verlossende 2-0 uit in de eerste helft.  De mooiste aanval van de wedstrijd is rond de 15e minuut. Storm passt naar Yunus. Hij tikt de bal uit de lucht direct door naar Nout, die vlak bij de achterlijn de bal voor legt, waarna Tijmen de bal helaas over schiet. De 1-0 stand is mager en gevaarlijk. Af en toe komt HSV er dreigend uit, maar gelukkig zonder echt grote kansen te creëren.

In de 1e minuut van de tweede helft komt die levensgrote kans er wel. HSV weet echter niet af te werken. Uit de rebound krijgen ze dan ook de deksel op de neus. Jip krijgt de bal rond de 16. Hij heeft de mogelijkheid om de bal af te leggen, maar heeft goed opgelet en waarschijnlijk geluisterd naar het advies van Tim. Hij besluit de bal hoog in de goal te schieten en met succes: 0-2. BVC is nu los. Tim schiet de bal van achteruit richting de voorhoede. Tijmen kan de bal koppend oppikken en loopt de verdediging er uit, waarna hij de bal over de keeper heen lobt: 0-3. HSV lijkt rijp voor de slacht. Toch lijkt HSV terug te komen. HSV krijgt een penalty. Al onze hoop is gevestigd op Yasin en ja hij houdt de bal knap tegen! De nul blijft gehandhaafd. Halverwege de tweede helft raakt één van de spelers van HSV geblesseerd en kan niet verder. Aangezien zij door hun wissels heen zijn, komen ze met tien man te staan. Je zou zeggen dat het dan makkelijker wordt voor BVC, maar het tegendeel is waar. HSV beperkt zich alleen maar tot verdedigen en maakt de ruimtes klein om grotere schade te voorkomen. Toch weet BVC nog één keer te scoren.  Tijmen worstelt zich met bal door de verdediging en verschalkt de keeper andermaal: 0-4. Tevens eindstand.