Scheidsrechter

Haakma, S.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag weer eens een thuiswedstrijd. Deze keer tegen het hoog geplaatste Always Forward (3e). Een zogenaamde 6-punten wedstrijd. Bij een overwinning  slaan wij een gat met de middenmoot en kunnen wij ons nestelen in de “kopgroep” met SVW’27, dat vandaag een vrije dag had.

Bij aanvang van de wedstrijd wordt duidelijk dat deze tegenstander het fysieke niet schuwt. In de eerste minuut krijgt Väinö een bodycheck te verduren aan de zijkant van het veld, waarbij hij keihard tegen de hekken wordt geduwd. Zo hard dat zijn voet klem komt te zitten in het hek.  Met hulp van enkele omstanders weten zij hem te “bevrijden” en blijkt dat hij er wonderwel zonder schade van af komt. Het is te merken dat  de jongens van BVC nog moeten wennen aan de hardheid van de tegenstander. Het is lastig om daar onder uit te spelen. In de vijfde minuut wordt de bal van achteruit rommelig weggewerkt en komt bij Always Forward terrecht. De grote bonkige spits krijgt de bal bij de 16 en besluit op goed geluk de bal in te schieten. De bal belandt via de rug van Daan in de goal, Yasin op het verkeerde been zettend:  0-1, pfff een tegenvaller. Dat wordt een lastige middag.

Gelukkig begint BVC daarna goed te voetballen. Combinatie lukken goed en er komen enkele mogelijkheden. Al blijft Always Forward dreigend. Zij hanteren één tactiek. Alle ballen op hun grote spits en goede rechtsbuiten. Gelukkig blijft het bij dreiging. In de 25e minuut een goede actie van Väinö bij de achterlijn aan de linkerkant van het 16 meter gebied.  Na zijn tegenstander te hebben gedold , weet hij de bal op kophoogte voor te zetten, waarna Nout met een schitterende “vliegduik” de bal in de netten kopt: 1-1.  Vijf minuten later krijgt Tijmen de bal aangespeeld op zo’n twintig meter van de goal. Hij neemt de bal aan met zijn hak, waarbij ook zijn hand (onbewust) in de buurt was. Hij ziet dat de keeper ver voor zijn goal staat en lobt de bal schitterend in de goal.  De scheidsrechter zag er terecht geen hands in en keurt de goal goed: 2-1. Tevens de ruststand.

In de tweede helft blijft het betere van het spel voor BVC. Always Forward weet nauwelijks kansen te creeeren. Verder dan twee mogelijkheden komen ze niet. De bonkige spits is geheel onder controle van Storm. Ook de goede rechtsbuiten wordt geneutraliseerd door Filip. Kortom de verdediging onder leiding van Daan, die weer als laatste man is geposteerd en met Tobias als rechtsachter, heeft de zaken goed op orde.

BVC krijgt voldoende kansen, waarbij twee zuivere penalties niet toegekend worden. De eerste is een aanval waarbij Tijmen omlaag wordt getrokken. De tweede is een goede actie van Steven die zijn tegenstander panneert in de 16 en vrij voor de keeper dreigt te komen. Echter hij wordt aan de arm omlaag getrokken en kan niet anders dan ter aarde neerstrijken. Weer geeft de scheidsrechter geen penalty. Hij zou later toe geven dat het een zuivere penalty was. De wedstrijd wordt vlak voor tijd ontsierd door de grote spits van Always Forward. Hij maakt een slaande beweging naar Tijmen en wordt het veld uitgestuurd. Eindstand: 2-1

Kortom een goede en nuttige overwinning. BVC heeft zich niet gek laten maken door het fysieke en soms ook het verbale geweld van de tegenstander en z’n eigen spelletje gespeeld. Complimenten voor deze teamprestatie!