Scheidsrechter

Verburg, D.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen SDZ. De uitwedstrijd hadden we in een spectaculaire wedstrijd met 6-5 verloren. Na een dramatische eerste helft, 3-0 achterstand, konden we de schade net niet repareren. Elke tegenaanval die we tegen kregen was een doelpunt. We waren dus gewaarschuwd voor deze tegenstander met zijn snelle en goede voorhoedespelers.

De aanvang van de wedstrijd begint veelbelovend. Al binnen een minuut krijgen we een goede kans. Steven wordt goed vrij gespeeld en krijgt een open schietkans, die helaas overgaat. Toch blijkt dat we moeite hebben met deze tegenstander. Ze spelen hard en gepassioneerd en zijn vooral voorin levensgevaarlijk vanuit de omschakeling. Gelukkig krijgen ze geen uitgespeelde kansen, maar zijn wel dreigend. Na een minuut of vijf wordt de keeper van SDZ aangespeeld door zijn eigen verdediging en zoekt op zijn gemakje een vrijstaande speler. Hij heeft echter te laat in de gaten dat onze snelle spits Tijmen hem dicht benaderd heeft. Hij schiet de bal in paniek tegen hem aan en heeft geluk dat de bal niet in zijn goal verdwijnt. In de vijftiende minuut heeft hij minder geluk. In een identieke situatie schiet hij de bal tegen Tijmen aan, waarna de bal achter hem in de netten belandt: 1-0. Dat geeft vertrouwen. Toch spelen we nog niet super. Het lijkt dat we de uitwedstrijd tegen SDZ nog niet vergeten zijn. Er wordt onrustig gespeeld en geven te veel ruimte weg in de omschakeling, waardoor we nog geen controle hebben. Halverwege de eerste helft een uitbraak aan de linkerkant van Tijmen. Hij passeert op snelheid zijn tegenstander zet de bal voor, maar bereikt net Dave niet. Net nadat hij de bal gepast heeft, maakt de verdediging een sliding waarbij hij vol zijn enkel raakt. Kermend van de pijn moet Tijmen het veld verlaten. Achteraf blijkt dat hij zijn enkel stevig verstuikt heeft. Een weekje rust zou voldoende moeten zijn. Net na het uitvallen van Tijmen krijgt Dave nog een mooie kopkans. Hij kopt de bal laag in, maar helaas zonder succes.

De tweede helft heb ik bij de eerste hulp doorgebracht, maar gelukkig heeft Jeroen voor mij waargenomen en het tweede deel van dit verslag voor zijn rekening genomen:

Na de wat rommelige eerste helft en het uitvallen van Tijmen, moest er wat omgezet worden.

SDZ was in de eerste helft gelijkwaardig aan Bloemendaal, en soms gevaarlijk in de omschakeling, dus er moest een schepje bovenop. De nr 6 en nr 10 mochten minder aan voetballen toekomen, en het eigen spel wat directer. Dit lukte naarmate de 2e helft vorderde steeds beter. Met mooie combinaties werd SDZ langzaam stuk gespeeld. Er was echter één hindernis; de SDZ keeper. Maakte hij in de eerste helft een grote fout; de tweede helft haalde hij er alles uit. Na een kwartier in de tweede helft, wist, na een aanval over links, Jip met een steekbal Steven te bereiken, die met een mooie kap, de verdediging wist te verschalken, en de bal in de korte hoek binnen prikte. 2-0. Nu ging het voetballen een stuk makkelijker. En er kwamen kansen. Schoten van Yunus, Daan en een omhaal van Nout. Ofwel een prachtige redding van de keeper of net over. Vervolgens de mooiste aanval van de dag. De bal vanaf links, via Steven naar Jip, die de bal naar Dave hakte. Dave gaf - zoals in de hele tweede helft - blijk van overzicht, en wist Väinö op rechts te vinden. Zijn schot werd via de vingertoppen van de keeper op de lat geschoten, in de rebound door Steef in het lege doel geschoten. 3-0.

Daarna nog enkele kansen van oa Yunus en  Filip (die prima inviel). Maar gescoord werd er niet meer.

In de laatste 5 minuten liepen de jongens wat uit de organisatie, waardoor er nog kansen voor een tegenaanval volgde. Uiteindelijk heeft SDZ Yasin de tweede helft niet op de proef kunnen stellen.

Al met al, een prima tweede helft, na een aarzelend begin. Een goede team-prestatie! Op naar de volgende wedstrijd!