Scheidsrechter

Duwel, N.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen VVC. De thuiswedstrijd werd na een lastige start, 2-0 achter, uiteindelijk met 5-2 gewonnen.  VVC heeft een goede reeks achter de rug. Van de laatste acht wedstrijden, hebben zij er 7 gewonnen. Wij waren dus gewaarschuwd.

In de eerste helft wordt er rommelig gevoetbald. De tactiek van VVC wordt al snel duidelijk: Ons het voetballen onmogelijk maken en uit de omschakeling proberen te scoren. Deze tactiek betaalt zich al snel uit. Na zo’n omschakelmoment staat onze verdediging niet goed. Hun spits kan vrij doorlopen  en tikt de bal net langs Yasin, waarna de bal tergend langzaam de goal inrolt: 1-0. De spelers van VVC spelen feller, winnen meer duels en lijken gemotiveerder. Toch zijn wij de betere ploeg, maar achterin blijft het gevaarlijk.  Er zijn wel enkele kansjes voor Bloemendaal. In de 7e minuut een schot uit de draai binnen de 16 van Dave. In de 12e minuut een schot van Daan die via Tim bijna in de goal belandt.  Een minuut later een voorzet van Dave die door Tijmen wordt over gekopt.  Halverwege de eerste helft ontstaat er nog een hachelijk moment voor onze goal. Nadat via een sliding de bal van de spits van VVC wordt weggespeeld, pakt Yasin de bal in zijn handen, waarna de scheidsrechter voor een indirecte vrije trap fluit voor een in zijn ogen bewuste terugspeelbal. Eén van de weinige foutjes van de goed fluitende scheidsrechter. Gelukkig wordt er niet gescoord uit deze vrije trap.  Vlak voor het einde van de eerste helft wordt Jip in vrije positie aan gespeeld en kan vrij doorlopen naar de keeper, maar helaas wordt er gevlagd voor buitenspel. Dat lijkt op zijn minst twijfelachtig en omdat dat niet de eerste keer was leidt dit tot frustratie in en buiten het veld, wat het voetballen niet ten goede komt.

De tweede helft beginnen we beter te voetballen. Mede door de het inbrengen van Vaïnö die op de bank begon komt er meer voetbal in het team. Nu is er nog maar één ploeg die voetbalt en dat is Bloemendaal. Dit leidt tot meer kansen. Na een corner van Yunus zeilt de bal over de keeper heen die er nog net een hand tegen aan krijgt. De bal lijkt in de goal te verdwijnen, maar helaas brengt de lat redding. Het blijft billen knijpen. VVC probeert het spel te vertragen en heeft veel blessure behandelingen nodig. Toch komt de bevrijdende gelijkmaker. Een kwartier voor tijd krijgt Bloemendaal een vrije trap links buiten de 16. Nout speelt de bal laag in. Dave loopt in en maakt de bal netjes af: 1-1. Een heel bekeken vrije trap. Zeven minuten later een vreemde situatie voor de 16 bij VVC. Nout is tegen de grond gewerkt en iedereen verwacht een vrije trap, maar Nout speelt de bal liggend door. De bal komt bij Daan. Hij  omspeelt twee man en schuift de bal schitterend in de goal: 1-2.  Nog ongeveer 10 minuten te spelen met daarbij blessuretijd geeft een spannend beeld. VVC probeert aan te dringen en dat leidt tot dreigende situaties, maar gelukkig blijft het daarbij. Het slotakkoord is voor Bloemendaal. In de 16 is het Nout die de bal met een laatste kracht inspanning naast de keeper weet te krijgen. Eindstand: 1-3.

Het voetballen was vooral de eerste helft niet top, maar de drie punten zijn binnen. Volgende week de topper tegen SVW. Hopelijk krijgen we dan weer een echt goed voetballend Bloemendaal te zien. Complimenten voor deze overwinning tegen een lastige tegenstander.