Scheidsrechter

Vos, A.W.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de lastige uitwedstrijd in Hoorn tegen Always Forward. Deze ploeg is een harde ploeg, wat uit de verslagen blijkt van andere teams in de competitie en ook uit eigen ervaring in de thuiswedstrijd. Daarom zag ik persoonlijk een beetje tegen deze wedstrijd op, want heel blijven is cruciaal in deze fase van de competitie. Gelukkig viel het uiteindelijk mee.  De thuiswedstrijd was moeizaam gewonnen met 2-1 na een 0-1 achterstand. De wedstrijd die al laat gepland stond, namelijk om 16.00 uur, begon een kwartier verlaat.

De tactiek van de tegenstander is vanaf het begin al duidelijk. Alle ballen op de grote spits. Deze spits is zo groot en bonkig dat zijn directe tegenstander, Storm, in zijn geheel past in één van zijn bovenbenen. Ondanks het grote fysieke verschil, staat Storm prima zijn “mannetje” , liever gezegd man. Rond de 10e minuut krijgt Bloemendaal zijn eerste kans. Nout die er gelukkig weer bij is na zijn longontsteking, schiet de bal op goal, echter er staat een verdediger in de weg waardoor de bal het doel niet bereikt. Ondanks het lichte overwicht, komen wij op achterstand. Na een foutje op het middenveld, krijgt Always Forward de bal. Zij verleggen het spel razendsnel richting hun rechtsbuiten. Deze legt de bal rond het 5 meter gebied bij de bonkige spits, die Storm en Yasin kansloos laat: 1-0. Een herhaling van de thuiswedstrijd is een feit. Weer komen we op achterstand.
Toch laten we ons niet gek maken. Hoewel er niet super wordt gevoetbald, blijven we domineren. Tien minuten na de tegengoal strooit Jip weer eens een balletje richting Steven. Hij maakt een mooie actie en wordt neergelegd. Penalty! In de thuiswedstrijd hadden we recht op twee penalties die zijn vastgelegd op camera voor de na-analyse, maar toen niet zijn gegeven. Deze penalty voelt als gerechtigheid. Nout neemt zijn veranwoordelijkheid, neemt de penalty en schiet onberispelijk in: 1-1.  Vijf minuten hierna is het weer een mooi passje van Jip richting Steef. Hij aarzelt geen moment en schiet de bal schitterend met zijn mindere linker been hard in het dak van het doel. Dit doelpunt valt op een mooi moment zo vlak voor rust.

In de tweede helft pakken we de draad weer op. Vij minuten na rust krijgt Tim de bal zo’n 40 meter van het doel. Hij heeft een goed schot en denkt. Laat ik het eens proberen. Het schitterende schot eindigt uiteindelijk op de lat. Jammer. Twee minuten krijgt Vaino de bal. Hij controleert de bal bij de 16. De bal komt bij zijn linker en schiet de bal net naast. Drie minuten later volleert Dave de bal bijna in het doel, maar helaas wordt deze net van de doellijn gehaald. Even later passt Nout de bal naar Steven. Hij werkt deze netjes af, maar wordt helaas afgevlagd vanwege buitenspel. De 1-3 hangt in de lucht, maar een ongeschreven voetbalwet zegt..... Vlak voor tijd krijgt Always Forward nog een levensgrote kans, maar gelukkig blijft het hierbij.  Eindstand 1-2.

Zoals eerder gemeld was het niet super, maar de drie punten zijn binnen. Gelukkig hebben we het allemaal overleefd in Hoorn en zijn we er blessurevrij vanaf gekomen. Volgende week oefenen tegen Kon HFC,  waarna we - via het goed voetballende HBC - met goede moed langzaam richting de absolute kraker tegen VSV toe gaan werken. Ajax heeft het goede voorbeeld gegeven. Laten we ons daar aan vasthouden.