Scheidsrechter

Franse, T.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen HBC. Een goed voetballende ploeg, wat uit de eerste wedstrijd al was gebleken. Toch hadden we daar een vrij gemakkelijke overwinning geboekt, dus was ik optimistisch gestemd. Echter makkelijk zou het deze keer niet worden, integendeel…

Al vrij snel blijkt dat HBC er op gebrand is een goed resultaat neer te zetten.  De wil om te winnen lijkt bij HBC groter dan bij Bloemendaal. Het lijkt er op dat de jongens van Bloemendaal al bezig zijn met de topper tegen VSV van volgende week zaterdag. Maar dan moet eerst deze wedstrijd gewonnen worden.  Toch is de eerste grote kans voor Bloemendaal. Nout zet Tijmen vrij voor de keeper. Echter zijn schot kan door de lange keeper gepareerd worden. Niet lang daarna is het HBC die alleen voor Yasin komt, maar gelukkig weet Yasin ook deze bal tegen te houden.
Na 25 minuten krijgt Dave de bal in het 16 meter  gebied.  Hij past de bal naar de vrijstaande Jip die de bal netjes af maakt: 1-0. Pffff. Zullen ze nu dan wel in hun eigen spel komen? Het antwoord is nee. HBC heeft de moed niet opgegeven en blijft er voor gaan. Dat betaalt zich  uit. Vijf minuten voor rust maken zij de verdiende gelijkmaker. Ruststand: 1-1.

De tweede helft wordt er door Bloemendaal nog steeds niet goed gevoetbald. Toch weten we wel kansen te creëren, al zijn het er niet veel.  Na 10 minuten trapt Yasin de bal uit. De bal gaat heel ver en stuit over de  verdediging van HBC heen naar Tijmen die op of over het randje van buitenspel staat. Er wordt niet gevlagd, dus gaat het spel door. Hij maakt zijn flik-flak-lob beweging en de bal gaat langs de keeper in de goal: 2-1. Dat lucht op, maar het blijft uitkijken. Een minuut later krijgt Ocho in de 16 na een vrije trap van HBC de bal ongelukkig tegen zijn hand. Hij houdt zijn arm tegen zijn lichaam, maar toch fluit de scheidsrechter voor een penalty. Gelukkig hebben we Yasin nog. Hij weet de penalty knap uit de rechter hoek te tikken, waardoor de score in ons voordeel blijft.  Het blijft spannend, maar gelukkig blijft het bij deze stand. Man of the match: Yasin.

Wij zijn door het oog van de naald gekropen. Het was niet onze beste wedstrijd en HBC was verrassend sterk. Maar gelukkig heeft Yasin ons er door heen gesleept. Volgende week VSV. Dan staan we er weer. Daar ben ik van overtuigd.