Scheidsrechter

Ferron, J.B. (mw)

Accommodatie

Onbekend

De dag van de waarheid. Het PSV-Ajax van de hoofdklasse.  Zowel VSV als Bloemendaal hebben in de tweede seizoenshelft alles gewonnen met als resultaat drie punten achterstand. Bij winst doen we nog mee voor de eerste plek. Bij verlies haken we af. De jongens waren voor aanvang van de wedstrijd erg gespannen.

Deze spanning is in het begin van de wedstrijd nog niet weg en verlamt de spelers van Bloemendaal.  VSV is sterker en krijgt na vijf minuten een levensgrote kans. Gelukkig brengt de paal redding.  Na tien minuten is het engeltje van de paal verdwenen,  want VSV weet toch de score te openen: 1-0.  Bloemendaal is wakker geschud en begint eindelijk te voetballen.  In de zeventiende minuut geeft Steven met zijn hak een mooi e steekpass  aan Tijmen, die zich langs twee man weet te wurmen en daarna de keeper uitkapt en scoort: 1-1. Inmiddels is Bloemendaal de betere ploeg, echter blijft het uitkijken voor de counter met hun razendsnelle voorhoedespelers.  Er zijn kansen om op voorsprong te komen. In de 23e minuut een schot van Nout. Niet lang daarna, na een briljante lobpass van Jip weet Tijmen de bal over de keeper heen te schieten. Helaas weet de keeper er nog een hand tegen te krijgen, waarna deze via de lat over gaat. Vlak voor rust krijgt VSV een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Iedereen verwacht een hoge bal, echter de bal gaat laag naar de eerste paal. Yasin probeert de bal te pakken, maar laat los, waarna VSV scoort: 2-1. Een grote tegenvaller.

In de tweede helft gaan we vol op de aanval. Dit leidt binnen een paar minuten al tot de gelijkmaker. Na een pass van Tijmen, komt Nout vanaf de linkerkant vrij voor de keeper. Hij schuift de bal in de verre hoek, de keeper kansloos latend: 2-2. Lang kunnen we niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de gelijkmaker is het weer VSV die er door komt aan de rechter kant. Een speler weet aan de rechterkant door te dringen en vindt iemand van VSV voor onze goal die de bal vrij in kan tikken: 3-2. Dat weten we van de vorige wedstrijd. Zij scoren heel gemakkelijk. Toch geven we niet op. Inmiddels is Filip als stormram voorin gezet om de aanval extra body te geven. Hij krijgt ook een mooie kans. Hij controleert de bal met zijn borst en volleert de bal net naast. Uiteindelijk  weten we toch weer op gelijke hoogte te komen met een beetje hulp van de keeper. De keeper wil een bal wegstompen, maar deze komt in de voeten van Tijmen: 3-3. Helaas kunnen we van deze gelijkmaker niet lang genieten. Hun snelle speller krijgt de bal op de middellijn zonder dat er een verdediger van ons in de buurt is. Na een lange rush en niet meer in te halen door onze verdediging weet hij te scoren: 4-3. Toch geven we niet op. Yunus weet nog te scoren na een pass van Tijmen, maar deze wordt – (te)laat- afgefloten vanwege een vermeende overtreding door Tijmen die zijn lichaam goed gebruikt waardoor de verdediger omvalt. Daarna nog een vrije schotkans op zeven meter van de goal voor Yunus, maar hij raakt de bal niet goed. Ook  nog een schot van Tijmen in de 16 die goed gepareerd wordt door de keeper. Eindstand: 4-3.

Helaas, helaas. Het heeft niet zo mogen zijn. We hebben genoeg kansen gekregen, maar VSV is veel effectiever geweest. Zij hebben niet zo veel kansen als wij nodig om te scoren. Voor de neutrale toeschouwer een hele leuke spannende wedstrijd die net zo goed door ons gewonnen had kunnen worden. Ondanks het verlies heb ik toch genoten van het spel.