8 augustus 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

Het is weer zover! De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding van het nieuwe seizoen tegen mede hoofdklasser Rijnsburgse Boys. Bij Bloemendaal (voorlopige) C1 zijn enkele nieuwe spelers van buitenaf, die samen met de andere spelers een hecht team moeten gaan vormen onder leiding van trainer/coach Louk. De nieuwe spelers zijn Vaïnö van Haarlem Kennemerland, Younes van Velsen, Yasin (K) van HFC Edo, Sieb (K) van Velsen en Liam en Tijmen van Olympia Haarlem (zoon van ondergetekende). Wegens vakantie was nog niet iedereen aanwezig, maar de meesten waren aanwezig met reeds twee trainingen in de benen.

De wedstrijd was bij het mooie complex van Rijnsburgse Boys. Helaas mochten wij niet op het hoofdveld spelen, waar een gigantische tribune was opgesteld. Onze wedstrijd werd op veld 5 afgewerkt.

De wedstrijd begon hoopvol. Al direct na de aftrap waren er mogelijkheden voor Bloemendaal om de score te openen. Echter tot doelpunten leidde dat niet. Wel was al vrij snel duidelijk dat de vooraf hoog aangeslagen tegenstander minder in te brengen had dan verwacht. Onze spelers waren feller, meer gefocust en beter bij de les dan de tegenstander. Na een minuut of 10 kregen wij aan de linkerkant een corner. De bal kwam in de 16, werd teruggelegd, waarna Daan de bal inschoot. Helaas eindigde de bal op de paal. We moesten wachten tot de 30e minuut voordat de doelpunten kwamen. In de 30e minuut was Jip doorgebroken in de 16. Hij werd in de rug gelopen en viel daardoor, waarna de scheids terecht floot voor een penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Daan: 0-1. Niet veel later werd de bal door de rechtsbuiten Dave ingespeeld in de 16. Steven sprong goed voor zijn tegenstander, controleerde de bal en passeerde de keeper: 0-2. Een minuutje later viel de mooiste combinatie van de dag te bewonderen. Er werd via zes, zeven schijven gecombineerd zonder tussenkomst van de tegenstander, waarna Tijmen de bal kon afronden: 0-3.

De mannen waren nu helemaal los. Vanaf rechts kreeg Dave de bal rond het middenveld aangespeeld. Hij maakte gebruik van zijn snelheid, waarbij hij vrij door kon lopen naar de keeper. Aan het eind van zijn rush schoof hij hem netjes laag in de linkerkant van de goal: 0-4. Tevens ruststand.

In de tweede helft ging Bloemendaal door. Er waren in het begin van de tweede helft enkele kansen. Eentje van Nout die via een steekpass van Daan knap vrij door kon lopen naar de keeper. Helaas werd zijn inzet door de keeper gekeerd. Tevens nog een lange rush van Bram, waarbij Younes afmaakte. Helaas werd deze vanwege buitenspel afgekeurd. Toch werd er nog gescoord. Tijmen was op snelheid zijn tegenstander aan de rechterkant voorbijgelopen. Hij kwam vrij voor de keeper, maar zag dat Younes er beter voor stond. Hij legde de bal af, waarna Younes netjes afmaakte: 0-5. Even later was het Bram die de bal vanaf rechts richting Younes schoot, die zich wederom goed had opgesteld en weer afdrukte: 0-6. Tevens eindstand.

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik dank Louk en de jongens voor de fijne wedstrijd die wij hebben mogen aanschouwen.