Scheidsrechter

Hoekman, B.C.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de topper tegen de koploper SVW’27. Voorafgaand aan de wedstrijd was het stil in de kleedkamer. De jongens waren duidelijk gespannen, maar vooral gefocust. De dag van de waarheid. Kunnen we bovenin mee gaan doen? Die vraag zal vandaag beantwoord worden. Enkele tegenvallers moesten we zien op te lossen. Thomas langdurig geblesseerd. Tobias en Filip hadden verplichtingen met school. Steven en Dave waren gelukkig weer terug van een blessure. Kortom maar elf fitte spelers. Daarom was de selectie aangevuld met Bram van Tiggelen (C2) en Julius Heerens (Onder14). Tevens had onze coach Louk andere verplichtingen, dus namen Jeroen en ik het over.

De opstelling was noodgedwongen op enkele plaatsen aangepast, waarbij de meest opvallende positie voor onze aanvaller Dave was weggelegd, namelijk rechtsback.
De start van de wedstrijd is voor SVW. Een fysiek sterke ploeg met veel kwaliteiten.  Ze zijn heel dreigend, maar tot 100% kansen leidt dat niet. Wel tot enkele gevaarlijke schoten van rond de 16. Onze tactiek werkt. Het is vol op het middenveld, waardoor de ruimtes klein zijn.  Gelukkig speelt iedereen met volle inzet, waarbij de verdediging staat als een huis.  Onderscheidend is Storm die op geen fout  te betrappen is.  Ook Daan speelt beresterk als libero. Aan de rechterkant heeft Dave zijn tegenstander in zijn zak. Hetzelfde geldt voor de linkerkant waarbij Tim zijn zaakjes goed op orde heeft. Onze rechtshalf Vaino heeft zijn oude niveau ook weer te pakken, waarbij hij ook verdedigend  enkele zeer nuttige ingrepen doet. Zo kan ik nog even door gaan.  Hierbij wil ik zeker Julius niet vergeten, die  zich van de goede kant heeft laten zien en niet terugdeinst van fysiek grote spelers.

Halverwege de eerste helft begint Bloemendaal ook zelf te voetballen. In de 25e minuut krijgt Tijmen de bal aan de linkerkant. Hij haalt de achterlijn en legt de bal terug op de 16. Nout aarzelt geen moment en weet de keeper met een prachtig schot te verschalken: 0-1. Door dat doelpunt groeit het vertrouwen. Een ijzersterke periode van Bloemendaal  volgt met genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen.  Jip schiet van afstand op de lat. In de rebound krijgen Steven en ook Tijmen nog de mogelijkheid de bal af te werken, maar bijna het hele doel is gevuld met spelers van SVW. Geen doorkomen aan. Even later nog een schot van Nout dat op de lat verdwijnt. Toch blijft het uitkijken. Bij een counter weet SVW bijna één op één bij de keeper te komen, waardoor Daan aan de noodrem trekt, wat hem een “nuttige” gele kaart op levert. Helaas blijft het bij de 0-1 tot de rust.

Na de rust pakken de jongens de draad op. De spanning is te snijden. De 100% kansen zijn voor Bloemendaal, maar SVW blijft dreigend. Veel stilstaande situaties van SVW, zoal corners en vrije trappen vlak bij de 16 zijn gevaarlijk. Bij een doorbraak aan de rechterkant haalt Tijmen weer de achterlijn. Hij legt hem knap terug richting de penalty stip. Steven haalt de trekker over, maar helaas gaat de bal over.  Weer van de rechterkant speelt Tijmen de bal voorlangs de keeper. Helaas krijgt Bram de bal net niet in de goal. Even later is het Bram die bij een counter gelanceerd wordt.  Gebruik makend van zijn snelheid weet hij alleen voor de keeper te komen. Hij wil de bal met links afwerken, maar raakt de bal helaas net niet goed genoeg. SVW speelt  in de laatste minuten alles of niets, maar gelukkig weten wij stand te houden en boeken een hele nuttige 0-1 overwinning.

Complimenten aan het hele team voor jullie inzet. De tot nu toe zwaarste tegenstander van de competitie op deze wijze te verslaan is heel knap.