Datum

5 maart 2016 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de oefenwedstrijd tegen De Dijk. Tegen deze 3e divisionist hadden we al eerder gespeeld in Amsterdam, waar na een perfecte eerste helft en een wat mindere tweede een terechte 2-2 op het scorebord kwam.

De Dijk is er op gebrand om te laten zien dat ze een klasse hoger spelen dan wij en begint fel aan de wedstrijd. Wij zijn nog niet echt gefocust en geven te veel ruimte weg. Dat leidt binnen 5 minuten al tot het eerste tegendoelpunt: 0-1. Vier minuten later is het weer raak. Na een lange rush van achter uit weet De Dijk weer te scoren na te slap ingrijpen van onze kant: 0-2. Een minuut later is het weer raak: 0-3. Binnen 10 minuten al een uitzichtloze lijkende achterstand van 0-3. Jongens, wat is er aan de hand?! Een grote afstraffing dreigt.

Gelukkig weten de jongens zich te herpakken.  Vijf minuten na de 0-3 geeft Tijmen een steekpas rond de 16 aan Yunus. Hij krult de bal mooi in de verre hoek en scoort: 1-3. Even later weet Dave rechtsvoor door te breken en geeft een voorzet. Yunus volleert de bal, maar weet deze net niet goed te raken. Het is inmiddels wel duidelijk dat wij de bovenliggende partij zijn. In de 22e minuut weet Tijmen een foute terugspeelbal te onderscheppen. Hij komt net niet goed uit, maar weet de bal net met de punt van zijn linkerschoen langs de keeper te schuiven. De bal dreigt naast te gaan, maar met veel effect belandt de bal op de paal. Na een klein half uur geeft Daan een mooie pas. Deze komt bij Tijmen en hij rondt de bal netjes af 2-3. We are back in the game!

De tweede helft wordt er iets compacter gespeeld.  De Dijk heeft moeite met het aangepaste spelsysteem van Bloemendaal en heeft geen grip meer op het spel. In de 10e minuut van de tweede helft lost Daan een schot, maar deze wordt gepareerd. In de 14e minuut een perfecte combinatie tussen vele schijven. De bal komt uiteindelijk bij Nout terecht die vrij voor de keeper de bal net naast schuift. Halverwege de tweede helft krijgt Steven de bal halverwege de helft van De Dijk aan de linkerkant. Er staan twee man om hem heen. Met een schitterende Zidane weet hij deze mannen weg te spelen en past de bal naar Dave. Dave komt alleen voor de keeper en rondt de bal koel af. 3-3. De terechte gelijkmaker. Dat smaakt naar meer. Er komt ook meer. Zes minuten na de gelijkmaker krijgt Filip de bal. Hij lobt de bal over de verdediging heen. De bal komt achter de verdediging bij Tijmen terecht. De keeper is te laat bij de bal en met een prachtige lob weet Tijmen de bal in het netje te krijgen: 4-3. De honger is nog niet gestild. Dit leidt tot kansen op de 5-3, wat verdiend was geweest, maar helaas een minuut voor tijd weet De Dijk toch nog te scoren.    Eindstand: 4-4.

Na zo’n zwak begin de rug rechten en een achterstand ombuigen in een voorsprong is alleen weg gelegd voor de echt goede teams. Ik ben blij onderdeel uit te maken van zo’n goed team. Wederom complimenten!